Popis
Rozinky získávané z ekologicky pěstovaných hroznů, které byly sušeny na slunci a nejsou sířeny (tj. konzervovány oxidem siřičitým ani siřičitany). Jsou výborné do různých stoplních směsí sušeného ovoce, semínek a ořechů, ale také na pečení a vaření.
HMOTNOST: 400 g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
POUŽITÍ: Na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů. Jako náhražka cukru a ostatních sladidel.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Stejně jako ostatní sušené ovoce, i rozinky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menším množství i železo, draslík a vitaminy řady B.
Energetická hodnota | 1279 kJ/302 kcal |
---|---|
Tuky | 0,50 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 68,0 g |
z toho cukry | 67,1 g |
Vláknina | 5,2 g |
Bílkoviny | 2,5 g |
Sůl | 0,053 g |
Vápník | 52 mg (6,3 % DDD) |
Železo | 1,8 mg (13 % DDD) |
Draslík | 860 mg (25 % DDD) |
Vitamin B1 | 0,1 mg (7 % DDD) |
Vitamin B2 | 0,08 mg (5 % DDD) |
DDD = doporučená denní dávka
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.